Vælg de rette gardiner til din arbejdsplads

Vælg de rette gardiner til din arbejdsplads

Medmindre du sælger gardiner, er gardiner måske ikke det første, du tænker på, når du tænker på din arbejdsplads. Ikke desto mindre spiller gardiner en stor rolle for arbejdsmiljøet, hvorfor det er vigtigt at vælge de rette. Men hvordan? Læs med her og bliv klogere. 

Hvorfor er gardiner vigtige?

Gardiner til erhverv er noget, du ikke bør nedprioritere, da gardiner spiller en stor rolle for medarbejdernes arbejdsindsats. For det kan være svært at koncentrere sig, hvis man får sol i øjnene, eller hvis en uheldig solstråle rammer ens computer. Gardiner kan også forhindre solen i at opvarme et rum, der hurtigt kan blive ubehageligt at opholde sig i især i sommertiden. For hvis arbejdspladsen er for varm, kan medarbejdernes koncentration svinde, og nogle kan måske opleve fysisk ubehag, som kan modvirkes med gardiner. 

Derudover kan gardiner også fjerne distraktioner og øge medarbejdernes privatliv. For ligesom medarbejderne kan være fristede til at kigge ud af vinduerne, kan nysgerrige forbipasserende også være fristede til at kigge ind, som er en distraktion, der kan afhjælpes med de rette gardiner. 

Den rigtige type

Der findes mange forskellige gardintyper, hvorfor det er en god idé at overveje sine muligheder. Du kan for eksempel vælge persienner, lamelgardiner eller plisségardiner, der alle har det tilfælles, at de kan sikre et praktisk og enkelt og udtryk til vinduet. Hvis man ønsker en arbejdsplads, hvor hyggen er i højsædet, skal man måske vælge foldegardiner eller stofgardiner, der giver rig mulighed for at skabe et personligt udtryk.

Den rigtige farve

Når man har valgt, hvilken gardintype man ønsker til sin arbejdsplads, skal man vælge den farve, gardinet skal have. Også her er mulighederne mange, hvorfor det er en god idé at lave en brainstorm over det udtryk, man ønsker at have på sin arbejdsplads. Må der gerne være mange forskellige farver, der komplimenterer hinanden, eller skal udtrykket være mere enkelt og stilrent? Hvis sidstnævnte er tilfældet, kan du med fordel vælge et gardin i en grå nuance, men hvis der gerne må ske lidt på farvefronten, kan du med fordel vælge et gardin i en mere prangende farve. 

Når du har valgt den rette gardintype og den rette gardintype, kan du også reflektere over, om gardinet skal have nogle bestemte funktioner, for eksempel om det skal være et mørklægningsgardin. Det er også værd at overveje, om gardinet skal være syet af et bestemt stof, der også spiller en stor rolle for gardinets udtryk på arbejdspladsen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*