Sådan plejer du din have efter den danske sommer

Sådan plejer du din have efter den danske sommer

Annonce

Snart er vi nået til vejs ende af den danske sommer. Vi befinder os i den sidste sommermåned og snart vil vejret vende og temperaturen falde. Den danske sommer har været hård for plantelivet. I noget af tiden har det været varmt og tørt hvor planterne har haft brug for ekstra vand og ellers har det været regnfuldt og blæsende. Din have har ikke godt af det vendende vejr. Både planter og træer men også havemøbler tager skade af det vekslende vejr. 

Få liv i din tørre græsplæne 

Har de varme temperaturer efterladt din græsplæne udtørret og gul, er der hjælp at hente. Lige nu er din græsplæne i dvale og den vil vågne op igen, næste gang det regner. Går der længere tid før det regner, kan dit græs blive så tørt, at planterne faktisk dør. 

Du får liv i din græsplæne ved at vente til, at det har regnet. Derefter skal du fjerne de døde planter, hvilket mest effektiv gøres med en græsslåning. Nu kan du vurdere, hvor du skal gøde og efterså med græsfrø og din græsplæne vil være så god som ny. 

Træbeskyttelse 

Det kan være dit træ har brug for et nyt lag af opfriskende træbeskyttelse efter den varme sommer. Det skiftende klima vi har i danmark, gør nemlig, at al udendørs træværk kræver at blive behandlet med træbeskyttelse, ellers holder det ikke særligt længe. Nu skal du give dit træ en behandling, så det også vil overleve de næste kolde måneder. Det er nemlig ikke kun varme som skader træet. Det er også kulde, sne og regn som dit træ skal beskyttes imod. Har du et træskur eller et træstakit, kan du nemt beskytte træet med en overfladebehandling af træbeskyttelse. 

Sommer og vinter planter 

Nogle planter kan sagtens overleve vinterens kulde, mens andre kun er beregnet til de varmere måneder. Derfor skal du være opmærksom på hvilke planter, som kan tåle kulde og hvilket, der ikke kan for, at de kan overleve. De planter, som ikke kan tåle kulde skal tages indenfor. 

For at undgå dette kan du anskaffe dig planter, som kan klare alle temperaturer. 

Flerårige planter såsom stauder er gode planter at have i haven, da nogle stauder sagtens kan overleve vinterens kulde. Det er nemlig rigtig ærgerligt at have passet og plejet planter, som derefter hurtigt dør, fordi de ikke tages ind. Synes du, at dette er uoverskueligt og ikke vil tage planterne ind i hjemmet, er det bedste alternativ planter, som kan klare alle temperaturer. Skimmia japonica er en stedsegrøn busk, som er flot og blomstrer hele året – også i de kolde måneder, og skal derefter ikke flyttes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*