Skal du sælge dit hus? Sådan sparer du penge på tilstandsrapporten

Skal du sælge dit hus? Sådan sparer du penge på tilstandsrapporten

Dette indlæg er sponsoreret.

En tilstandsrapport er ikke lovpligtig at få udarbejdet, når du skal sælge dit hus, men det er en rigtig god idé at gøre alligevel. Det er dig som sælger, der skal stå for at bestille tilstandsrapporten. Vil du lære mere om tilstandsrapporter, får du her en anbefaling: Læs denne guide om tilstandsrapporten. Der er ingen fast pris på tilstandsrapporter, og du kan derfor spare mange penge, hvis du undersøger markedet, inden du bestiller, for der er forskel fra firma til firma. Hvordan du helt præcist kan spare penge, kan du få gode råd her.

Indhent flere tilbud

Det er først og fremmest en god idé at indhente flere tilbud på tilstandsrapporten, inden du bestiller den. Benyt en hjemmeside som 3byggetilbud.dk, hvor du helt uforpligtende og gratis kan indhente tre tilbud på din tilstandsrapport. Det giver dig en idé om prisniveauet i dit område, og du kan sammenligne priserne hos de forskellige firmaer, inden du beslutter dig. Prisen er selvfølgelig ikke det eneste, der er afgørende for, hvem du skal vælge. Det er også vigtigt at vælge en byggesagkyndig, som du er tryg ved, og som du har lyst til at arbejde sammen med. Ved at indhente flere tilbud, kommer du i kontakt med flere firmaer, og du kan derfor mærke efter, hvem du stoler mest på. 

Ejerskifteforsikring

Selvom en tilstandsrapport koster penge, og det måske kan være fristende at undlade at få lavet en for at spare penge, kan det ende med at blive dyrt for dig. Først og fremmest øger det sandsynligheden for et salg, at du får udarbejdet en tilstandsrapport, fordi potentielle købere bedre kan vurdere standen på dit hus. Dernæst muliggør tilstandsrapporten, at dig og køberen kan tegne en ejerskifteforsikring, så du ikke kommer til at blive holdt ansvarlig for skader på huset, efter at det er blevet solgt. Bliver der for eksempel efter salget opdaget mangler i selve fundamentet, kan det blive meget dyrt for dig, hvis du bliver holdt økonomisk ansvarlig for at få det udbedret. Ejerskifteforsikringen sikrer dig mod sådanne overraskelser.

Særligt for ejerlejligheder

En særlig undtagelse er ejerlejligheder, hvor det ofte ikke vil give økonomiske mening at få udarbejdet en tilstandsrapport. Det er svært og tidskrævende at udarbejde en tilstandsrapport for en lejlighed, fordi den byggesagkyndige vil blive nødt til at gennemgå alle ejendommens fællesarealer, for at tilstandsrapporten er gyldig. Derfor bliver mange ejerlejligheder solgt uden, at der er udarbejdet en tilstandsrapport. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*