Fordelene ved at være under en fagforening

Fordelene ved at være under en fagforening

Dette indhold er sponsoreret 

I Danmark findes der et hav af fagforeninger og organisationer, som du kan være en del af. Her er du understøttet af visse rettigheder. Hvis du bliver udsat for noget uacceptabelt på din arbejdsplads, vil din fagforening gå ind og hjælpe dig i din sag. Rigtig mange danskere er dog alligevel ikke under en fagforening, de er måske ikke klar over fordelene,  eller finder emnet uoverskueligt. Tallet for medlemmer i en fagforening er endnu mindre blandt yngre mennesker. Læs meget mere om fagforeninger her.

Dårligt arbejdsmiljø er uacceptabelt 

Ved at være medlem en fagforening, og betale til en A-kasse eksempelvis, kan du få hjælp til dagpenge og lønkompensation. Denne situation er kun retfærdig, hvis du har været udsat for fyring, eller er et offer for nedskæringer på din arbejdsplads. Mange har oplevet konsekvenserne af at være en del af et dårligt arbejdsmiljø. Det er simpelthen spild af tid, at være på en arbejdsplads, hvorpå man ikke trives. En arbejdsplads, man får det dårligt at være en del af, skal man ikke arbejde på. Man kan opleve ikke at blive inkluderet i fællesskabet eksempelvis, eller at kravene til arbejdsopgaverne er tårnhøje og talrige, samt at man føler sig stresset, og udsat for et enormt pres. 

Find den rette fagforening til dig

Hvis du ikke endnu er under en fagforening, er du langt fra den eneste. Det kan også være, at du tidligere har været en del af en, men ikke er det længere. Måske er du på bar bund? Måske ved du ikke hvilken fagforening du skal vælge. Nogle har også et erhverv, hvor det kan være svært at gennemskue, hvilken fagforening, det så skulle være. Nogen ved ikke, at der findes en fagforening til netop deres felt eller fag. Nogen vil ikke betale penge til en kasse, eller en forening, hvor de slet ikke ved, om de får noget igen. Her bør du undersøge medlemskabet af en fagforening. Du kan sammenligne priser og fordele blandt de forskellige præsenterede udbud.

Din fagforening har dig

Tjek ud, om der er en fagforening, som kunne være den rette for dig. Så er du altid understøttet og har et sted, hvor du kan få netop dine rettigheder fastlagt og fremvist. Det er et godt kort at have på hånden, i en forhandling eller uoverensstemmelse med din arbejdsgiver. At vide helt præcist, hvad ens arbejdsvilkår er, med hensyn til lovgivningen. Du ved også, at der er nogle til at gribe dig, hvis du skulle være uheldig på arbejdsmarkedet, eller bare føle dig fortabt, uvidende og alene. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*