Sådan gør du dit hus klar til vinteren

Sådan gør du dit hus klar til vinteren

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du bor i hus, specielt af den ældre slags, er det vigtigt at gøre dit hjem klar til de kolde måneder med frost, vind og regn. Det er nemlig i disse tider at der let kan opstå skader indvendigt og udvendigt som følge af frost, fugt og hård vind. Der er heldigvis meget du kan gøre både udvendig og indvendig for at væbne dig så godt som muligt og undgå skader, lige fra isolering eller efterisolering til maling og indvendig vedligeholdelse. I denne artikel finder du information om hvordan du gør dit hus klar til vinteren. 

Efterisolering

Et godt sted at starte er med mulig efterisolering. Hvis dit hus er er af en vis alder er der stor chance for, at isoleringen enten er manglende eller kan trænge til at blive forstærket. Det er vigtigt at være opmærksom på, da dårlig isolering kan gøre opvarmningen af dit hjem besværligt og dyrt og kan endda medføre dårligt indeklima. En effektiv og simpel mulighed når det kommer til efterisolering er hulmursisolering, der kan udføres hvis dit hjem har en ydervæg af hulmur, hvor der er plads nok til at at sprøjte isoleringsmaterialet ind. Måske spørger du så dig selv, hvad koster hulmursisolering? På Testsektionens hjemmeside finder du en guide til hulmursisolering og en sammenligning af de forskellige priser og tilbud. Der er nemlig penge at spare hvis du vælger hulmursisolering og finder det helt rigtige materiale og forhandler. Det smarte ved hulmursisolering er at det kan gøres i mange forskellige materialer og derfor let kan tilpasses budget og behov. 

Gå vinduerne efter

Et andet godt råd når du skal gøre hjemmet klar til vinteren er at tjekke dine vinduer. Det er nemlig gennem vinduerne at meget kold luft trænger ind, og der kan derfor opstå både træk og fugt hvis de ikke er ordentligt isoleret. Hvis du opdager at dine vinduer ikke holder helt tæt kan du for eksempel købe tætningslister, som let kan placeres dér hvor luft og kulde trækker ind. Et tegn på utætte vinduer er større mængder af kondens på ruderne, specielt i morgentimerne, og dette kan i værste fald lede til fugtskader og svamp. Gå derfor din vinduer efter en ekstra gang. 

Tjek taget

Et sidste tip er at tjekke dit tag og din tagrende. Hvis tagrenden er fyldt med blade og mos kan kan vandet let løbe over eller risikere slet ikke at kunne løbe igennem, og den kan risikere at fryse til og springe når frosten sætter ind. Det er en sur omgang både for pengepungen og for husets ydre og udseende. Udover tagrenden er det også vigtigt at tjekke taget i sig selv og sikre sig, at tagbeklædningen sidder godt fast og holder tæt. Taget er den del af dit hus der bliver udsat for mest i løbet af året og er derfor også et af de vigtigste områder at vedligeholde. Giv derfor hele dit tag en ekstra grundig gennemgang, tjek om alt sidder som det skal, og reparer eventuelle defekter med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*