Stresset børnefamilie? Sådan får du mere tid og overskud i hverdagen

Stresset børnefamilie? Sådan får du mere tid og overskud i hverdagen

Dette indhold er sponsoreret

Med bunker af vasketøj, arbejde, institution og lektielæsning er der meget at se til i hverdagen som børnefamilie. Mange føler, at hverdagen kun handler om pligter, og at nærværet går tabt. Har du det også sådan, er det måske på tide at se, om du kan gøre noget ved jeres dagligdag. Har du ikke mulighed eller lyst til at gå ned i tid, så kan du prøve at skabe mere overskud og tid i hverdagen ved hjælp af nogle andre løsninger. Dem kan du blive klogere på i denne artikel. 

Måltidskasser

Måltidskasser bliver mere og mere populære blandt børnefamilier, fordi de fjerner den evige bekymring om, hvad man skal have til aftensmad, Med færdiglavet mad leveret til døren skal man blot tilberede maden, og det er endda muligt at få måltidskasser, hvor der er ekstra fokus på, at maden skal være hurtig at lave. Du slipper for at stå i supermarkedet træt efter arbejde, og kan i stedet bruge tiden med din familie. Kan du overskue det, så inviter børnene med i køkkenet, når måltidskassen skal tilberedes. Så bliver madlavningen til en hyggelig stund, hvor I kan få vendt dagens oplevelser. 

Handl ind på nettet

I tråd med måltidskasser kan du også spare meget tid i dagligdagen på at handle ind på nettet frem for i butikkerne. Lav en stor ordre en gang om ugen, hvor du bestiller alt det, som I får brug for til madpakker, morgenmad og lignende, så du slipper for at bruge tid på at handle. Det virkelig smarte er, at du kan handle ind, mens du for eksempel sidder og venter på bussen eller ligger i sofaen om aftenen. Så bliver dine varer leveret lige til døren, og du slipper for det besvær.

Gør rent sammen

Rengøring er en sur pligt, der ofte tager meget af fritiden. Har du mulighed for det, så prøv at involvér dine børn i rengøringen. Det kan kræve en vis mængde tålmodighed og overskud at involvere særligt små børn, men det har også mange fordele. Så får I nemlig brugt tid sammen, pligterne bliver klaret, og dine børn lærer at gøre rent. Sæt god musik på og dans imens, for så bliver det sjovere. Med små børn er det ofte lettere at få dem involveret end med større børn, for små børn kan tit godt lide at efterligne de voksne og for eksempel vaske gulvet eller putte tøj i vaskemaskinen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*